Home
BOS wordt GEKAPT!
PK sinds '89
Pygmeeën
Ituriwoud
Kivu/Virunga
CIDOPY
Medisch
Scholing
Solar
Nieuwsbrief 
Pers
Film
Forum
Contact
Links
Leeg je portemonnee voor een Pygmee!

Wereldbank in het regenwoud van Congo

Politiek Café: “ DOOR DE BANK GENOMEN “
Op Woensdag 31 mei 2006 vond een discussie forum plaats in het Perscentrum Nieuwspoort te Den Haag om te praten over de ernstige problemen in de regenwouden van DR Congo.

De deelnemers waren:
- Giuseppe Topa, Wereldbank, Lead Forest Specialist Africa Region
- Achille Biffumbu, CIDOPY: Centre d'Information et de DOcumentation Pygmées, field facilitator stichting Pygmeeën Kleinood, DRCongo
- Cath Long, Programme Director, Rainforest Foundation , G.B.
- Adolphine Muley, UEFA – Union pour l’émancipation de la Femme Autochtone, DR Congo
- Renaat van Rompaey, ECOSYNconsulting, Research, consulting & liason in environment, bioversity and development

Bos exploitatie problemen
De Democratische Republiek Congo heeft het op één na grootste regenwoud van de wereld. Het land werd geteisterd door een jarenlange burgeroorlog die aan miljoenen mensen het leven heeft gekost. Er zijn nog steeds conflicten. In het gebied is ook sprake van illegale houtkap. Opbrengsten hiervan worden onder meer gebruikt voor het kopen van wapens. In het regenwoud leven de Pygmeeën die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van de bossen. Zij zijn het slachtoffer van het aanhoudende geweld en de houtkap.

Internationale instellingen, waaronder de Wereldbank en de Food and Agriculture Organisation (FAO) van de Verenigde Naties, hebben plannen ontwikkeld voor gereguleerde boskap in het gebied. Zij denken dat exploitatie van het bos kan bijdragen aan het op gang helpen van de economie en armoedebestrijding.

Volgende >


Discussie forum tijden Politiek Café